BACK

 

BOBBY PATTERSON
Second Coming
Proud Records/Smokestack
Old school” soulblues


 

 

Den här mannen har en karriär på över 40 år bakom sig, som soulsångare, låtskrivare, producent, gitarrist med mera, baserad i Dallas, där han även har sitt eget radioprogram.
Av flera produktioner på egna bolaget Proud Records fastnar jag för Second Coming, med ett ångande souligt sound med blåsare som spelar så tight och så fett som de bara gör i den amerikanska södern. Bobbys röst låter hälften så gammal som sin verkliga ålder och är både känslig och känslofylld, och bandet övertygar från den första takten till den sista. Funky basist, coola körsångare, proffsig trummis, bluesig pianist. Första låten påminner om Otis Clays eminenta Live In Tokyo, även om detta inte är en liveplatta. Det stora mäktiga soundet får det att låta som om de står i en relativt stor sal och spelar. Skivan är gissningsvis inspelad live i studion med precis rätt avvägt reverb.

Förutom några standardlåtar (Right Place, Wrong Time och I’ll Take Care Of You) är resten Bobby Pattersons egna alster: funky soulblues, en shuffle här, en ballad där. En välkomponerad blandning!

 

Annika Westman januari 2005